11 februarie 2024, 21:30

Fragmente de drone Shahed, găsite în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Mai multe fragmente de drone Shahed au fost găsite duminică în Republica Moldova, anunță Poliția de Frontieră de la Chișinău.

„Poliția de Frontieră informează că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”. Operativ, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul”, arată sursa citată de Newsmaker.

„Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică. Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. În vederea excluderii dezinformărilor și evitarea panicii în rândul cetățenilor, rugăm să păstrați calmul și să vă informați doar din surse oficiale”, mai tranmsite Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Potrivit autorităților ucrainene, atacul cu dronă s-a produs în noaptea de 9 spre 10 februarie în regiunea Izmail din Ucraina, în apropiere de granița cu Moldova.

„Există suspiciunea că fragmentele descoperite ale dronei sunt una dintre dronele doborâte de un tun antiaerian ucrainean”, a precizat Poliția de Frontieră a Moldovei.

(FOTO) În Moldova au fost descoperite rămășițele unei drone de luptă. Mesaj de la Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

(FOTO) În Moldova au fost descoperite rămășițele unei drone de luptă. Mesaj de la Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

(FOTO) În Moldova au fost descoperite rămășițele unei drone de luptă. Mesaj de la Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Autoritățile moldovenești au condamnat atacurile Rusiei împotriva Ucrainei, care afectează și Moldova. Președintele Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul de Externe Mihai Popșoi au comentat pe rețelele de socializare descoperirea rămășițelor unei drone de luptă în sudul Moldovei, lângă granița cu Ucraina.

„Războiul Rusiei cu Ucraina a ajuns din nou aproape de casă în Moldova. Descoperirea epavei dronei Shahed în sudul Moldovei de astăzi a fost o altă reamintire dură a realității sumbre cu care ne confruntăm. Agresiunea Rusiei amenință întregul continent. Este necesar să sprijinim în continuare Ucraina”, a scris Maia Sandu pe X (Twitter).

De asemenea, premierul Dorin Recean „a condamnat ferm atacurile nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care ne-au afectat din nou țara”.

„Astăzi au fost găsite fragmente dintr-o dronă în partea de sud a Moldovei. Se face o anchetă. Autoritățile asigură securitatea. Nu există riscuri pentru populația locală”, a scris premierul Dorin Recean pe X (Twitter).

Şeful Ministerului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a vorbit despre „atacurile barbare ale Rusiei asupra Ucrainei, care afectează direct şi Moldova”.

„Rămășițele dronei Shahed găsite astăzi în sudul țării, în apropierea graniței, amintesc clar de violența și distrugerea provocate de Kremlin. #StandWithUkraine”, a scris Popșoi pe rețeaua X.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol