17 iunie 2021, 12:18

Allons enfants de la Patrie! Franța deschide cluburile de swingeri…

Decizie curioasă în Franța – dar ce ne mai poate uimi după odiseea magazinelor “neesențiale”. Nu disperați, se poate și mai bine!

Franța urmează să treacă la o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid-19 și va redeschide cluburile de swingeri, dar nu și cluburile de noapte, spre uimirea unora dintre parlamentarii francezi, relatează Euronews.

Franța a început, la începutul lunii, să relaxeze măsurile, iar următoarea etapă este programată pe 19 mai.

Magazinele, cinematografele, muzeele și teatrele se vor redeschide. La fel și cluburile de swingeri.

Dar cluburile de noapte, care sunt închise de 14 luni, încă nu știu când vor putea să își deschidă ușile pentru petrecăreți, iar calendarul guvernului sugerează că acest lucru nu se va întâmpla cel puțin până în până în iulie.

Franța deschide cluburile de swingeri… Le jour de gloire est arrivé!

Parlamentarii au avut și ei comentarii pe marginea acestor măsuri.

„Ajungem la lucruri absurde (…) și știm bine că în aceste cluburi practicăm toate gesturile de distanțare socială … de aceea mergem acolo”, a declarat săptămâna aceasta, ironic, în fața parlamentului Philippe Gosselin, deputat pentru departamentul nordic Manche în timp ce colegii lui se sufocau de râs.

Un alt deputat, Jean Lassalle, a fost mai nuanțat. El a spus că ”cei mai în vârstă dintre noi știu că unele cluburi de swingeri au rămas deschise pe tot parcursul carantinei”, subliniind că astfel de locuri au fost des frecventate de alți parlamentari în mandatele trecute, ”și nici măcar nu-i număr pe miniștri”, a spus el, provocând hohote de râs în Parlament.

„Atunci cum putem explica această inegalitate față de cluburile de noapte”, a continuat el, semnalând că închiderea lor a dus la pierderea a „45.000 de locuri de muncă și pierderi de 1,3 miliarde de euro până acum”.

Foto: Best-Swinger-Clubs-Lyon

Citește și:

Cum a modificat granița cu Franța un țăran ieșit la arat


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.