31 mai 2020, 5:57

Franța iese de sub izolare. Ce restricții au rămas valabile

Începând de astăzi, Franța a închis oficial perioada de izolare care a durat 54 de zile, măsura fiind implementată pentru oprirea răspândirii coronavirusului. Chiar dacă au liber la plimbare pe străzi sau în parcuri, francezii trebuie să țină cont de mai multe restricții care vor rămâne în vigoare, relatează Agerpres.

Francezii vor putea ieși acum la plimbare fără a mai fi nevoiți să declare pe propria răspundere, care este motivul deplasării, iar majoritatea magazinelor și a locurilor de muncă vor fi redeschise.

Măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei vor rămâne la fel de severe ca și până acum, având în vedere că Franța a avut unul dintre cele mai mari număr de decese din Europa din cauza coronavirusului, autoritățile doresc să limiteze pe cât posibil, în continuare, contactele sociale.

Totodată, printre principalele îndemnuri ale autorităților încurajează oamenii să lucreze în continuare de acasă, pentru a fi feriți de infectarea cu COVID-19.

Pentru următoarea perioadă, cafenelele şi restaurantele vor rămâne închise, iar școlile se vor redeschide din această săptămână pentru clasele primare, în timp ce clasele gimnaziale îşi vor relua cursurile săptămâna viitoare numai în zonele mai puţin afectate de epidemie.

Vor fi completate în continuare și declarații pe proprie răspundere, dar doar în cazul în care cineva va folosi transportul public la ore de vârf în regiunea Parisului, a cărui utilizare este rezervată navetiştilor şi celor aflaţi în călătorii esenţiale.

Totodată, măştile vor fi necesare în transportul public, la nivel național.

Sursă Foto: digi24.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.