31 martie 2020, 1:37

Franța instigă la o confruntare mondială cu SIDA. Câți români suferă de HIV

Mobilizare mondială împotriva SIDA, malariei şi tuberculozei.

După Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Canada, Franţa, care este al doilea contributor la Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei şi Malariei.

Preşedintele francez Emmanuel Macron va anunţa joi la Lyon suma pe care o doreşte să o strângă – obiectivul fiind de cel puţin 14 miliarde de dolari – cu scopul de a eradica aceste trei maladii infecţioase până în jurul anului 2030.

Trebuie să accelerăm: vizăm pragul de 14 miliarde„, a declarat şeful statului francez, în debutul conferinţei de refinanţare a acestei organizaţii internaţionale, care reuneşte la Lyon peste 700 de participanţi, inclusiv numeroşi reprezentanţi ai unor state africane, arată agerpres.ro.

Conform OMS, în România, în iulie 2018, existau 16.000 persoane infectate cu HIV. Au fost înregistrate 660 de noi infecții HIV. Numărul cazurilor de coinfecție HIV-TBC a fost de 370, iar numărul persoanelor infectate care primesc ART ( tratamentul antiretroviral ) a fost de 12.400 . Mai puțin de 200 de decese au fost cauzate de HIV/SIDA.

sursa foto: voa-gny.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.