20 februarie 2020, 9:50

FRF, preocupată de dezvoltarea fotbalului feminin. Campionatul Național U13, gata de start

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat structura celei mai noi competiții juvenile pentru fotbalul feminin. În urma deciziei adoptate marți, 20 august, Campionatul Național U13 feminin va avea la startul acestei ediții 29 de echipe, se arată într-un comunicat emis de FRF.

Structura Campionatului Național U13 feminin

Echipele de fotbal feminin sub 13 ani vor fi împărțite în 6 grupe de câte 4 formații și o grupă de 5 echipe. La turneul final se vor califica cele 7 câștigătoare și cel mai bun loc 2, urmând ca în grupa de 5 formații să se anuleze rezultatele cu ultima clasată.

„Noi avem acum cea mai mare creştere în fotbalul feminin din Europa”

În ultimii ani, FRF a arătat o preocupare intensă pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Cluburile din Liga I vor fi nevoite să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin începând cu sezonul 2020-2021 pentru a putea să primească licenţa din partea Federaţiei Române de Fotbal, conform unei hotărâri adoptate de Comitetul Executiv al FRF. „Noi avem acum cea mai mare creştere în fotbalul feminin din Europa. În 2014 doar 500 de fete jucau fotbal în România, iar azi sunt peste 50.000. Decizia de azi este de a introduce în sistemul de licenţiere al cluburilor de Liga I obligativitatea să aibă mai întâi 20 de jucătoare U15 legitimate, apoi o echipă de senioare şi una de junioare U13. Cluburile de Liga I vor putea să îşi formeze singure echipele feminine, fie să intre în asociere cu cluburile de fotbal feminin deja existente.”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, potrivit România Liberă.

Sursă cover foto: ziare.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.