25 mai 2024, 15:14

Frig și ploi până la sfârșitul lunii aprilie

Au fost câteva dimineți reci în aproape toată țara, cu 6 grade în Capitală, iar în depresiuni și în zonele montane înalte chiar temperaturi negative.

“În momentul acesta ne regăsim sub influența unei mase de aer polar extinsă peste toată zona țării noastre, care a determinat aceste temperature scăzute, minime ușor negative în nord-vest și centru, în zonele deluroase din sud și chiar în nordul Capitalei temperatura a coborât spre zero grade noaptea trecută. Ne așteptăm ca și noaptea următoare să avem temperature destul de scăzute, în special în jumătatea de nord li se va produce brumă, un fenomen destul de nociv la momentul acesta. Ne menținem sub aceeași masă de aer rece până la începutul săptămânii vitoare, dar în zilele următoare temperaturile vor crește până în jurul valorii de 16 grade”, a precizat meteorolog Alina Șerban.

Săptămâna viitoare

Vremea se mai încălzește puțin de săptămâna viitoare, astfel încât temperaturile vor depăși puțin 20 de grade. Atmosfera este foarte dinamică, iar prognozele se actualizează zilnic, a explicat meteorologul ANM.

Potrivit ANM, în săptămâna 22 – 29 aprilie, cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol