17 septembrie 2021, 1:29

Frigiderul Fram revine. Șeful de la Emag reînvie celebra marcă românească

Compania Network One Distribution (NOD), deținută integral de Iulian Stanciu, președinte executiv la eMAG, se pregătește să readucă pe piață marca de frigidere Fram, comercializată în regimul comunist, în perioada anilor ’60 – ’70. NOD a înregistrat marca „Fram, din trecut în prezent”.

Primele modele de frigidere Fram au fost produse și vândute în 1961 la Întreprinderea de Mașini Electrice București, fosta uzinele Klement Gottwald. În anii 60, autoritățile comuniste au mutat producția frigiderelor la Sadu (Gorj). În această fabrică, cu o licență cumpărată din Franța, au apărut noi modele de frigidere marca Thomson, redenumite ulterior Frigero și apoi Arctic.

În 1970, cu ajutorul companiilor franceze Thomson-Brandt și Roubanoux, producția de frigidere s-a extins la Găești. În 1979, pe fondul uzurii morale a modelelor de frigidere Fram, producția acestora de la Sadu a fost încheiată. O parte a personalului a fost mutat la Găești, unde au început operațiunile de realizare a modelului Arctic. Ulterior, producția de frigidere Arctic a fost extinsă și la fabrica de la Sadu.

În urmă cu doi ani, Horizon, brandul companiei NOD, a readus pe piață marca de televizoare Diamant, comercializată tot în regimul comunist, după ce, în octombrie 2015, a preluat bicicletele Pegas.

Foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.