23 iunie 2024, 13:46

Frumusețea pădurilor din România, surprinsă într-un video realizat în Parcul Național Apuseni

Farmecul Apusenilor: Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural de tip peisaj terestru) situată în România, pe teritoriile administrative ale județelor Alba, Cluj și Bihor.

Parcul natural se află în vestul țării, în partea central-estică a Munților Apuseni, înconjurat de Masivul Vlădeasa la nord, Munții Pădurea Craiului la nord-vest, Munții Bihorului la sud, Munții Gilău la est și Munții Codru-Moma la sud-vest.

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au publicat un film de prezentare a zonei pe care o gestionează, care surprinde imagini de o frumusețe aparte, scrie Alba24.

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva și are o suprafață de 75.784 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

Zona este patria animalelor sălbatice, de la urs, lup, pisică sălbatică, râs și până la capră neagră, dar și a plantelor de interes național.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol