23 iunie 2024, 12:07

Fundația Spielberg documentează atrocitățile comise de Hamas pe 7 octombrie

Fundația Shoah, fondată de regizorul american Steven Spielberg, a anunțat că lansează un proiect de documentare a crimelor comise de mișcarea teroristă palestiniană Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului. Până acum au fost culese declarațiile a 130 de persoane care au supraviețuit atacului grupării Hamas, și care se vor alătura mărturiilor despre Holocaust.

Spielberg nu a fost implicat direct în colectarea datelor, dar a oferit un sprijin puternic, relatează The Times of Israel.

Spielberg a spus că nu a crezut niciodată că va vedea „o asemenea barbarie de nespus față de evrei” în timpul vieții sale.

El declarat pentru Fox News că a fost șocat de violența comisă de Hamas împotriva israelienilor, precum și de valul de antisemitism din întreaga lume din ultimele două luni.

Fundația Shoah are cea mai mare colecție de înregistrări video din lume cu supraviețuitori evrei ai Holocaustului și alți martori.

Fundația americană lucrează în prezent cu echipe din Israel pentru a colecta relatări ale martorilor oculari despre masacrul Hamas de la  7 octombrie, când aproximativ 3.000 de teroriști au intrat în Israel din Fâșia Gaza și au ucis aproximativ 1.200 de israelieni, majoritatea civili, și au luat peste 240 de ostatici.

Într-un articol publicat la începutul lunii noiembrie în care anunța strângerea documentelor, fundația a citat mărturia Shailei Atari Wiener, care a fugit de acasă din Kibbutz Kfar Azza împreună cu bebelușul ei de o lună în dimineața zilei de 7 octombrie. Soțul ei Yahav Wiener a fost ucis de membrii Hamas în timp ce își ajuta soția și copilul să scape.

Spielberg, care a fondat fundația în 1994, consideră că organizația se va asigura că „vocile supraviețuitorilor acționează ca un instrument puternic pentru a contracara creșterea periculoasă a antisemitismului și a urii”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol