17 septembrie 2023, 9:30

Fundația Țiriac lansează a șasea ediție a programului de inițiere gratuită în patinaj pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani

Fundația Țiriac lansează o nouă ediție a programului special de inițiere gratuită în patinaj pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Acest program este conceput pentru a oferi copiilor oportunitatea de a descoperi frumusețea și beneficiile patinajului, într-un mediu sigur și profesionist.

Până la 200 de copii vor beneficia de ore de inițiere și de toate echipamentele necesare incluse pentru a dobândi tainele patinajului pe gheață, într-un program gratuit de trei luni.

Deschiderea: 30 septembrie

Evenimentul de deschidere a programului de inițiere gratuită în patinaj va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, în intervalul orar 09:30-16:30 la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, din Str. Drumul Gării Odăi, numărul 7, Otopeni.

Înscrierile se realizează în prealabil telefonic, la recepția patinoarului Allianz-Țiriac Arena – telefon: 0786 911 111, în limita locurilor disponibile. Evenimentul se va derula în zece sesiuni cu durata de 30 de minute, la fiecare sesiune urmând să participe un număr maxim de 20 de copii. Includerea copiilor într-o sesiune se face în ordinea înscrierii și în limita locurilor alocate respectivei sesiuni.

Copiii înscriși vor participa la data de 30 septembrie 2023 la prima ședință de inițiere în patinaj alături de instructorii Fundației Țiriac, echipamentul sportiv și de siguranță este pus la dispoziție gratuit de către organizator.

Ulterior evenimentului, cursurile vor începe de pe data de 2 octombrie 2023 și se vor desfășura de luni până vineri, în intervalele orare 13:00-14:00 și 14:00 – 15:00.

Descoperirea talentelor, obiectiv major al cursurilor de inițiere

Scopul programului de inițiere este de a atrage cât mai mulți copii către sporturilepe gheață. Principalele beneficiile ale patinajului suntîmbunătățirea echilibrului și a agilității, practicarea activității sportive susținute și dezvoltarea spiritului de echipă.

Cei mai buni dintre micii patinatori vor avea oportunitatea de a-și continua programul sportiv în cadrul echipelor de hochei susținute de Fundația Țiriac, în funcție de abilitățile dezvoltate în timpul programului de inițiere în patinaj.

 

Beneficiile patinajului în dezvoltarea copiilor

Fundația Țiriac susține și încurajează practicarea sportului în rândul copiilor, patinajul fiind unul dintre acestea datorită multiplelor beneficii pe care le are în dezvoltarea celor mici, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional.

Printre beneficiile patinajului se numără îmbunătățirea coordonării motorii, dezvoltarea forței și flexibilității, creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților sociale prin interacțiunea cu alți copii. Cursurile de inițiere în patinaj îi vor ajuta pe cei mici nu doar să învețe tainele acestui sport, dar totodată să pună bazele unui mod de viață sănătos și activ.

Stăpânirea patinajului încă de la vârste mici reprezintă un pas important către o lume vastă de oportunități sportive. Copiii care continuă la nivel de performanțăau șansa să își construiască o carieră de succes în hochei, patinaj artistic sau patinaj viteză.

Programul de inițiere în patinaj derulat de Fundația Țiriac oferă sprijin copiilor de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu prietenos și profesionist, beneficiind de ghidajul permanent al antrenorilor și de echipamentele necesare, care le sunt puse la dispoziție în locație, în mod gratuit.

Cursurile de inițiere se derulează săptămânal la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, din Str. Drumul Gării Odăi, numărul 7, Otopeni, singurul patinoar din zona București-Ilfov realizat conform normelor olimpice internaționale și indicațiilor Federației Internaționale de Hochei.

Peste 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani au fost angrenați în programul de inițiere în patinaj derulat de Fundația Țiriac în ultimii 6 ani.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol