13 august 2020, 14:47

Gabriela Szabo, „model de viață” la nivel mondial. Românca a fost premiată în Italia

Gabriela Szabo, director general al clubului CSM Bucureşti, a primit premiul Model de viaţă şi titulatura de Ambasador Internaţional Fair Play, cu ocazia unui eveniment ce a avut loc săptămâna trecută în Italia, informează Agerpres.

Gabriela Szabo, ambasador al fair play-ului în sport

Premiile Internaţionale Fair Play Menarini în sport este un eveniment mondial dedicat eticii şi fair play-ului. Gabriela Szabo, multiplă medaliată europeană, mondială şi olimpică, a fost reprezentanta României la Castiglion Fiorentino, potrivit evz.

„Fair play înseamnă umanitate, respect şi bucurie”

Pentru Szabo, premiul are o semnificație specială. „În 1997, când s-a înfiinţat Premiul International Fair Play, am câştigat, la Atena, primul meu titlu mondial la 5.000 metri. După doi ani am fost declarată cel mai bun sportiv al lumii, cel mai bun sportiv al Europei şi al României şi, de asemenea, am câştigat Golden League. Dar, acum, după atâţia ani, este pentru prima dată în cariera mea când primesc un premiu «Fair Play!». Sunt mândră ca am reprezentat România la acest eveniment special. Dincolo de definiţii şi reguli, pentru mine, Fair Play înseamnă umanitate, respect şi bucurie. Am văzut întreaga lume şi am întâlnit sportivi de pe toate meridianele globului. Uneori nu am vorbit aceeaşi limbă, uneori nu am înţeles culturile din care veneau, dar sportul a continuat să ne unească şi fair play-ul mi-a condus întotdeauna viaţa. Există puţine lucruri care pot fi considerate «limbaj universal», cum ar fi arta, muzica, sportul. Prin ele putem face ca generaţiile viitoare să fie guvernate de fair play, responsabilitatea şi pace” a declarat Gabriela Szabo, potrivit Adevărul.

Cine este Szabo

Fosta mare atletă Gabriela Szabo este unul dintre cei mai apreciați sportivi români. Printre cele mai relevante rezultate din parcursul ei se numără titlul de campioană olimpică la Sydney, în anul 2000, în etapa de 5.000 de metri, medalia de argint la 1.500 de metri la JO de la Atlanta, în anul 1996, şi de bronz la Sydney, trei medalii de aur de la Campionatele Mondiale în aer liber, la Atena, în anul 1997, la proba de 5.000 de metri, Sevilla, în anul 1999, la proba de 5.000 de metri, şi Edmonton, în anul 2001, la proba de 1.500 de metri, patru prime poziţii la Campionatele Mondiale de sală şi un titlu de campioană europeană în sală, la Gent, în anul 2000, la proba de 3.000 de metri, conform identitatea.ro.

Sursă cover foto: Eva


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.