20 mai 2024, 6:44

Gala „Omul Anului”, mari artişti, muzică de petrecere şi veselie din plin. De Revelion, la TVR 1

Poveștile impresionante ale unor oameni simpli care au făcut fapte și gesturi extraordinare, în Gala „Omul Anului”. Scenetele umoristice interpretate de tinerii actori ai Teatrului de Comedie, dar şi momentele antologice realizate de-a lungul anilor special pentru noaptea de Revelion, cu marii actori ai comediei româneşti… Concert Elena Gheorghe şi cântece de petrecere… toate, în noaptea cea mai lungă, la TVR 1!

La cumpăna dintre ani, TVR 1 ne propune să petrecem într-un mod cu totul special, printr-o Gală prezentată de Iuliana Tudor, în care îi sărbătorim pe cei mai buni și mai curajoși dintre români. Astfel, începând cu ora 20.30 şi până înainte de miezul nopții, la TVR 1, vom desemna împreună „Omul Anului 2023”.

Alături de telespectatori vor fi oamenii obișnuiți care, în anul care se încheie, s-au remarcat prin fapte extraordinare. În platoul Televiziunii Române vin, pentru a păși împreună în noul an: Taylor & Dida Drăgan, Cornelia și Lupu Rednic, formația Pindu, trupa Voltaj, magicianul Marius Verdini, Marius Mihalache Band, dresorul Robin Simion, Cătălin Crișan, Corul Cantus Mundi, Niculina Stoican și Ansamblul folcloric Maria Tănase, Elina & Corul și Orchestra Armatei Române, Zoli Toth & Young Beats, Emil Bâzgă Jazz Band, Nicolae Botgros & Orchestra.

Poveștile unor oameni simpli

Poveștile impresionante ale unor oameni simpli care au făcut fapte și gesturi extraordinare, fie că vorbim de acte de curaj sau de proiecte în beneficiul semenilor și al planetei, ne-au fost prezentate de 1 Decembrie, la TVR 1. În ultima zi a anului, într-o atmosferă de sărbătoare, Iuliana Tudor îi invită în faţa noastră pe: Daniel Ciufu – a salvat o tânără de la înec; Oana Grigorescu – luptă pentru prevenirea abandonului şcolar; Ortrun Rhein – este directoarea unui centru de îngrijiri paleative; Vlad Plăcintă – ajută copiii bolnavi şi, cu ajutorul donatorilor, le finanţează toate cheltuielile necesare; Ionuţ Stancovici – antrenor care a contribuit la accesibilizarea a cinci lacuri din România pentru persoanele cu dizabilităţi; Camelia Săbădean – asistentă care donează sânge în mod constant; Marius Stan – pompier care a salvat un băieţel de la moartea prin sufocare; Cosmina Ene – a construit, alături de alţi trei colegi, o dronă pe care o folosesc pentru a observa arderile ilegale de deşeuri din Bucureşti; Sandu Golcea – profesor cunoscut pentru performanţele obţinute cu elevii olimpici la fizică; Oana Ciora – instructor, a participat cu câinele ei, Dino, la acţiunea de căutare a victimelor cutremurelor din Turcia; Iosif Cîrstean – recuperează şi relochează construcţii cu arhitectură tradiţională din lemn, care altfel ar fi demolate de proprietari; Gabriel Enache – poliţist care, impresionat de o bătrână care a sunat la 112 să spună că moare de frig şi de singurătate în casă, îi poartă de grijă, împreună cu alţi colegi, şi o vizitează aproape zilnic; Ancuţa Elena Chivu – salvează şi adăposteşte cai loviţi de maşini sau abandonaţi, cai abuzați de proprietari ori răscumpăraţi ca să nu ajungă la abator. ​

Ei sunt cei 13 eroi dintre care va fi desemnat „Omul anului”,  pe baza votului publicului (50%) şi al unui juriu (50%) format din cinci personalităţi: Carmen Uscatu, co-fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, care a construit un spital; jurnalistul Adelin Petrişor, un exemplu de curaj, care se implică în diferite campanii sociale; Adelina Toncean, fondatoarea Asociaţiei Blondie, care ajută copiii cu afecţiuni grave să ajungă la spitale din afara ţării; Zoli Toth, artist, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti de mediu; Ionuţ Sibian, director executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, care oferă sprijin în realizarea unor proiecte civice.

 

Revelion cu Eda Marcus, Mirela Zeţa, Dragoş Huluba şi… un papagal

Prezentul nostru comic este o sursă de inspiraţie bogată pentru anecdote şi scenete în premieră, pe care le vom urmări la TVR 1 începând cu ora 00.20. Plecând de la ideea modelului motivațional al ziarului „Bilete de papagal”, editat de Tudor Arghezi în anul 1928, programul umoristic va fi susţinut artistic de tinerii actori ai Teatrului de Comedie: Mirela Zeța, Dragoș Huluba, Bogdan Cotleț, Silviu Debu, Tania Popa şi de frumoasa prezentatoare a ştirilor sportive Eda Marcus. Scenetele de umor exploatează subiecte din grădina realităţii noastre, atât de generoasă în situaţii comice – „Cum îţi aşterni, cum vine altul şi se culcă în locul tău”, „Baloane şi gogoşi electorale” etc. Nu lipsesc momentele antologice realizate de-a lungul anilor special pentru noaptea de Revelion, cu Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Draga Olteanu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Marin Moraru, Mitică Popescu, Sebastian Papaiani, Nicu Constantin, Mihai Fotino, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Horațiu Mălăele.

„Le aducem telespectatorilor noștri, ca în fiecare an, bucuria revederii marilor maeștri ai comediei românești. De la Amza Pellea până la Toma Caragiu, Stela Popescu și alții, pe care vă lăsăm să îi descoperiți pe parcursul programului nostru. De asemenea, avem și câteva momente proaspete care, sperăm noi, vor fi pe placul tuturor. La mulţi ani!”, transmite jovial actorul Dragoş Huluba. „Sperăm să îi bucure şi să îi amuze programul nostru!”, adaugă partenera sa de prezentare, Mirela Zeţa.

„Pentru mine este o onoare să fiu parte din distribuţie, mai ales că vorbim de nume importante ale scenei teatrului românesc, iar eu sunt un „outsider”, venind de la pupitrul ştirilor, dar cu mare dragoste pentru teatru şi joc artistic. Să trăiești Anul Nou în avans este extrem de distractiv. Sărbătoreşti de două ori! Nu este o noutate acest lucru pentru mine. Fac treaba asta de câțiva ani încoace și îmi place teribil! Este un element ce face parte din acest univers frumos numit televiziune. Este o convenţie pe care toţi artiştii, actorii şi prezentatorii de televiziune o acceptă ca fiind un lucru cât se poate de firesc pentru lumea micului ecran”, completează frumoasa Eda Marcus.

 

Concert „Armâna mea”, cu Elena Gheorghe

 De la ora 2.10, Elena Gheorghe ne invită să dansăm pe încântătoarele ritmuri armâneşti, într-un show pe care şi l-a dorit să nu fie doar despre muzică, ci despre stare, despre un vibe care unește sute de oameni. După succesul înregistrat în 2019 de spectacolul „Lunâ Albă”, artista a adus un nou show de muzică armânească pe scena Sălii Palatului, „Armâna mea”.

„Mă bucur că muzica mea unește oameni și că […] români și aromâni petrec o seară în care cântă și dansează împreună”, a declarat Elena. „Muzica armânească se bucură de o nouă abordare. Invitații sunt și ei neașteptati. Conceptul spectacolului păstrează tradiția, dar vine, evident, şi cu noutăţi. Îmi place ca oamenii să trăiască muzica la show-urile mele, nu doar să o asculte. Lucrez mereu la fiecare detaliu, de la ținute la scenografie și regie, pentru ca experiența celor din sală să fie una completă și de neuitat. Îmi place ca la final cei prezenți să simtă că au fost la un SHOW, nu doar la un concert. Armâna mea e un spectacol care îți va face sufletul să vibreze, iar ritmul muzicii ne va ridica cu siguranță la dans ”, a adăugat vedeta.​

 

„Noaptea asta, nimeni să nu doarmă!” – cântăm şi dansăm până dimineaţă!

Spre dimineaţă, de la ora 03.45, programul de cântece de petrecere „Noaptea asta, nimeni să nu doarmă!” este un îndemn la veselie, la bucurie, la petrecere. Interpreţi îndrăgiţi, însoţiţi de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava aduc publicului cântece de dragoste, de sărbătoare, cântece de pahar. Programul de Revelion „Noaptea asta, nimeni să nu doarmă!” valorifică tezaurul muzical românesc, prin celebre melodii din folclorul nostru, dar şi cântece de petrecere contemporane, care exprimă bucuria de a fi cu cei dragi la ceas de sărbătoare. Din distribuţie fac parte: Irina Loghin, Floarea Calotă, Gheorghe Turda, Gheorghiţa Nicolae, Maria Loga, Constantin Bahrin, Gheorghe Gheorghe, Cosmin şi Constantin Gaciu, Corina Dragomir, Valentin Grigorescu, Ionuţ Sidău, Sorin Filip, Claudia Torop, Cristina Turcu Preda, Lucica Păltineanu, Nicolae Datcu, Elena şi Vasile Tapotă Lătăreţu, Valeria Arnăutu, Vicenţiu Enache, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului din Tg. Jiu, Grupul folcloric Burnasul din Alexandria.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol