17 iunie 2022, 20:12

Gala premiilor Radio România Cultural revine pe scena Teatrului Odeon

După doi ani de absență cauzată de pandemia de Covid-19, Radio România Cultural readuce singura gală care premiază toate domeniile culturii din România pe scena Teatrului Odeon din București.

La evenimentul care va avea loc pe data de 18 aprilie, de la ora 19,00, vor fi acordate trei premii speciale și un premiu de excelență care vor recunoaște reușite și evenimente extraodinare din perioada pandemiei.

Premii

Premiul de excelență al Galei Premiilor Radio România Cultural va fi înmânat doctorului Cătălin Denciu și echipei secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra-Neamț, oameni care și-au pus viața în pericol pentru salvarea pacienților lor în timpul tragicului incendiu din 2020. Doctorul Cătălin Denciu a suferit atunci arsuri grave, oferind un exemplu eroic de sacrificiu și devotament.

Premiul special pentru educație îi va reveni platformei de pregătire la matematică MateX.xyz. Platforma a fost creată de 8 olimpici cu scopul de a-i pregăti online pentru Evaluarea Națională pe elevii săraci de clasa a VIII-a.

Premiul special pentru știință va fi acordat fondatorului Graphs.ro, Dragoș Vana. Platforma sa a prezentat, în fiecare zi, date privind evoluția pandemiei de coronavirus din România și informații despre campania de vaccinare anti-COVID. Început ca un proiect personal, cu resurse personale, în aprilie 2020, Graphs.ro a devenit o sursă de referință și un instrument indispensabil de urmărire a evoluției pandemiei din România.

Premiul special pentru literatură va fi decernat LibrărieiLa Două bufnițe” din Timișoara, un proiect cultural de anvergură, pentru modul curajos în care a înfruntat pandemia, devenind un exemplu de supraviețuire culturală în dificilele zile ale lockdownului.

Luni, 18 aprilie, Odeon

Cea de-a XXI-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 18 aprilie 2022, de la ora 19.00, și va fi transmisă în direct de Radio România Cultural și înregistrată și retransmisă de TVR.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol