19 aprilie 2024, 6:05

Gâlceavă pe cer. Star Wars dă în judecată Star Wash (o spălătorie auto din Chile)

Imitația este cea mai bună formă de laudă, dar asta, se pare, nu îl  va ajuta pe proprietarul unei spălătorii auto din Chile, fan Star Wars, dat în judecată de chiar reprezentanții iubitei franicize.

Studioul Lucasfilm deținut de Disney a dat în judecată o spălătorie auto de la marginea capitalei chiliene Santiago pe care o acuză de încălcarea mărcii sale înregistrate „Star Wars”, relatează Reuters, citând avocații firmei din Chile.

Spălătoria auto numită „Star Wash” a distribuit pe rețelele de socializare fotografii și înregistrări video care arată angajați ai săi deservind clienții în timp ce erau îmbrăcați în costumele unor personaje ale francizei.

Firma de avocatură care reprezintă „Star Wash” susține că Lucasfilm a cerut blocarea înregistrării numelui spălătoriei pe motiv că brandul din Chile ar putea fi confundat cu unul oficial al Disney, dar că nu a obiectat față de folosirea angajaților în costume bazate pe personaje ale francizei.

Proprietarul firmei din Chile spune că Lucasfilm nu are marcă înregistrată pe spălarea mașinilor și, drept urmare, activitatea sa nu este un competitor al gigantului cinematografic. Mai mult, avocatul  susține de asemenea că, deși Lucasfilm deține marca înregistrată pentru a produce jucării, mobilă și băuturi „Star Wars”, ea nu acoperă și spălatul de mașini.

Avocații lui Jara mai spun că acesta va cere respingerea acțiunii în instanță formulată de Lucasfilm întrucât numele spălătoriei auto este suficient de diferit față de numele francizei de filme pentru a evita confuziile.

Lucasfilm nu a comentat încă această informație, precizează Reuters.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Star Wash (@starwashchile)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Star Wash (@starwashchile)

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol