9 septembrie 2023, 17:31

Galeria „Madrigal 60” vernisează expoziția artistei Lucia Juncu

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a șaptea expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul să descopere universul vizual al artistei Lucia Juncu.

Evenimentul va avea loc joi, 8 iunie de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București. Expoziția va fi deschisă vizitatorilor în cadrul vernisajului, precum și în zilele de sâmbătăși duminică, 10-11 și 17-18 iunie, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Accesul publicului este gratuit.

Artista Lucia Juncu va expune în cadrul Galeriei „Madrigal 60” creații recente, realizate în timpul rezidenței artistice desfășurate în cadrul repetițiilor Corului Madrigal, dar și lucrări selectate din colecția personală.

Prezentăîn numeroase expoziții naționale și internaționale, personale și de grup, artista emerită de origine basarabeană, Lucia Juncu, crează naturi statice, peisaje și portrete cu o estetică  influențată de imaginea tinereții, pe care o reprezintăîn portrete. Prestanța figurilor ilustrate, estetica și paleta de culori amintesc de picturile monumentale care și-au lăsat amprenta asupra stilului inconfundabil al artistei. Pictate cu migală, în acuarelă sau ulei pe pânză, lucrările sale sunt pline de culoare, armonie și tușe jucăușe care fac din tablourile sale adevărate capodopere.

Găzduităîn impunătoarea vilă interbelică de pe Dealul Mitropoliei din București, Galeria „Madrigal 60” este un proiect sincretic, dedicat muzicii și artelor vizuale, realizat de Corul Național deCameră „Madrigal – Marin Constantin” în colaborare cu Centrul de Cultură Arcușîn perioada martie – iunie 2023. Nouă artiști plastici contemporani – consacrați sau aflați laînceput de drum – sunt invitați la repetițiile Corului Madrigal în cadrul unor rezidențe de creație, ce se desfășoarăîn spațiul încărcat de istorie al sediului ansamblului. La sfârșitul rezidenței, fiecare artist expune la Casa Madrigal lucrările create, precum și alte creații din colecțiile personale, pe parcursul a câte două weekend-uri consecutive.

Proiectul Galeria „Madrigal 60” se înscrie în programul aniversar care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelențăîn muzicăși diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol