14 ianuarie 2023, 6:43

George Soros, despre Vladimir Putin și riscul celui de-Al Treilea Război Mondial

După ce a primit undă verde de la președintele chinez Xi Jinping, președintele rus Vladimir Putin a lansat războiul din Ucraina cu scopul de a reface fostul imperiu rus. Dar cei doi lideri par a fi evaluat greșit situația, lăsând să planeze perspectiva unei catastrofe mondiale, în caz că nu sunt demiși de la putere, opinează filantropul George Soros într-o analiză publicată de Project Syndicate.

Invazia Rusiei în Ucraina, din 24 februarie, a fost începutul celui de-Al Treilea Război Mondial care are potențialul de a distruge lumea, susține George Soros.

Invazia a fost precedată de o îndelungă întâlnire între Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping pe 4 februarie – începutul celebrării Noului An Chinezesc și sfârșitul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. La sfârșitul întâlnirii, cei doi șefi și-au anunțat parteneriatul dintre cele două țări, amintește George Soros.

Acesta mai spune că a fost surprins de faptul că Xi Jinping i-a dat undă verde lui Vladimir Putin pentru a invada Ucraina. După ce a căpătat susținerea lui Xi, președintele rus a început să facă ceea ce era necesar pentru a-și împlini visul vieții sale, cu o brutalitate incredibilă.

Având aproape 70 de ani, Putin consideră că-și va pune amprenta în istorie, acum ori niciodată. El consideră că poporul rus are nevoie să aibă un conducător pe care să-l urmeze orbește. Însă acest lucru este total opusul a ceea ce înseamnă o societate democratică. Concepția sa despre rolul Rusiei în lume este formată.

George Soros consideră că Rusia ar putea pierde războiul. Statele Unite și Uniunea Europeană trimit arme de apărare Ucrainei și se fac eforturi ca ucrainenilor să le fie trimise MIG-uri rusești pe care piloții știu să le piloteze.

Sursa foto: opensocietyfoundations.org

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol