1 octombrie 2023, 22:28

Germania a anunțat că va furniza tancuri Leopard 2 Ucrainei

Germania a anunțat miercuri că va furniza tancuri Leopard 2 Ucrainei, depășind reticenţa faţă de trimiterea de arme grele pe care Kievul le consideră cruciale pentru a învinge invazia rusă, informează Reuters.

În ultimele săptămâni a crescut presiunea asupra guvernului cancelarului german, Olaf Scholz, pentru a trimite tancuri și a permite altor aliați NATO să facă același lucru înaintea ofensivelor așteptate din primăvară ale ambelor părți, care ar putea ajuta la schimbarea cursului războiului.

Guvernul lui Scholz a blocat decizia, în semn de precauţie față de mișcările care ar putea determina Rusia să escaladeze sau să considere alianța NATO direct implicată în conflict.

Decizia Germaniei deschide calea pentru ca alte țări precum Polonia, Spania și Norvegia să trimită tancuri Leopard către Ucraina.

„Această decizie urmează bine-cunoscuta noastră linie de sprijinire a Ucrainei pe cât posibil. Acționăm într-o manieră coordonată la nivel internațional”, a spus Scholz într-un comunicat.

Antrenamentul trupelor ucrainene în Germania va începe în curând, iar Germania va asigura, de asemenea, logistică și muniție, se mai arată în comunicat.

Germania va elibera permisele de transfer corespunzătoare țărilor partenere care doresc să livreze rapid tancurile Leopard 2 din stocurile lor în Ucraina.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol