9 mai 2021, 23:09

Germania este de acord să repatrieze obiectele de bronz nigeriene furate în epoca colonială (VIDEO)

Comorile culturale furate din Africa și vândute muzeelor ​​din Europa au fost mult timp văzute ca simboluri ale nedreptății coloniale. Într-un gest istoric, Germania a fost de acord să repatrieze sute de obiecte din Benin, care se află în prezent în muzeul Humboldt-Forum din Berlin.

Sculpturile au decorat palate regale din fostul regat al Beninului din secolul al XVI-lea până în secolul al XVIII-lea, în ceea ce era actuala parte sudică a Nigeriei. Apoi, în 1897, trupele britanice au invadat și cucerit Nigeria și au furat mii de artefacte. Peste o mie de obiecte de artă din bronz și-au găsit destinația în mai multe muzee germane.

„Vrem să trimitem un semnal că dorim să contribuim la reconciliere și, de asemenea, că respectăm cealaltă parte”, a declarat ministrul german al Culturii, Monika Gruetters.

Obiectele din Benin demonstrează că, spre deosebire de variantele istorice ale coloniștilor, culturile africane au creat artefacte sofisticate, cu secole înainte ca europenii să sosească pe continent.

Nigeria intenționează acum să construiască un muzeu în orașul Benin pentru a expune obiectele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.