20 ianuarie 2022, 3:48

Germania se pregătește de ce e mai rău. ”Valul viitor va eclipsa toate valurile anterioare”

În încercarea de a stopa un nou val pandemic – zilele trecute se ajunsese la 50.000 de cazuri pe zi – Germania se pregătește pentru o revenire masivă la telemuncă, potrivit unui nou proiect de lege.

Reintroducerea muncii de acasă, chestiune care a fost ridicată la începutul lunii iulie, vine în vreme ce Germania se confruntă cu o creșterea a numărului de cazuri.

Numărul de infecții și decese a crescut brusc de la jumătatea lunii octombrie, într-o țară în care rata de vaccinare abia depășește 67%.

Cu 289 de cazuri la 100.000 de persoane, rata de infectare a atins duminică un nou record în cea mai populată țară din Europa, potrivit agenției de sănătate a Institutului Robert Koch (RKI).

”Valul viitor va eclipsa toate valurile anterioare”

„Valul viitor va eclipsa toate valurile anterioare”, a declarat pentru săptămânalul german Bild am Sonntag prim-ministrul Saxoniei, Michael Kretschmer, a cărui regiune este în prezent printre cele mai afectate.

Potrivit planului de revenire la telemuncă, angajatorii germani vor fi nevoiți să ofere posibilitatea de a lucra de acasă în lipsa unui „motiv profesional convingător” pentru a veni la birou.

Oricine va merge la muncă va fi, de asemenea, rugat să demonstreze că este vaccinat sau are un test negativ. Guvernul are în vedere, de asemenea, limitarea accesului la anumite evenimente doar pentru cei vaccinați sau cei care s-au vindecat de boală și ar putea fi testați negativ.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.