22 ianuarie 2022, 4:39

Germania, speriată de creșterea numărului de cazuri de COVID. Restricții pentru nevaccinați

S-au speriat că vine, și iată că a venit un nou val de îmbolnăviri de COVID-19. Este vorba despre Germania, unde un nou val epidemic este în plină acțiune, cu 50.196 de cazuri noi înregistrare în ultimele 24 de ore, miercuri, 10 noiembrie. Este pentru prima oară când cota de 50.000 de noi cazuri cotidiene este depășită de la începutul pandemiei. De altfel, în ultimele zile, Germania a înregistrat numeroase contaminări inedite, scrie Le Monde. Numărul deceselor în 24 de ore s-a ridicat la 235, joi.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, a catalogat miercuri drept ”dramatică” recrudescenţa infectărilor pe teritoriul ţării, devenită considerabilă din luna octombrie.

Pandemia s-a propagat din nou într-o manieră dramatică”, a deplâns purtătorul de cuvânt al cancelarului, făcând apel la autorităţile sanitare regionale competente să ia noi măsuri pentru a ţine situaţia sub control.

Totodată, presiunea este în creştere asupra unităţilor spitaliceşti.

Creşterea accentuată a numărului de cazuri este atribuită ratei relativ slabe de vaccinare a populaţiei Germaniei, puţin peste 67%.

Mai multe dintre landurile afectate, cum ar fi Saxonia, Bavaria şi, cel mai recent, Berlin au introdus noi restricţii vizând persoanele nevaccinate, primele afectate de această revenire a pandemiei.

Astfel, începând de luni, Berlinul va interzice persoanelor nevaccinate accesul în restaurantele fără terase, baruri, săli de sport şi saloane de coafură.

Accesul în aceste locuri publice nu va mai fi permis cu un test negativ dacă posesorii nu sunt vaccinaţi sau nu pot dovedi că au trecut prin boală.

În total, aproape 4,9 milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Germania de la debutul pandemiei.

Sursa foto: pixabay.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.