27 ianuarie 2023, 0:42

Germania va legaliza canabisul recreațional. Care sunt țările din Europa unde “se poate”

Guvernul de coaliție din Germania a convenit asupra unui plan de legalizare a consumului de canabis în scop recreativ în rândul adulților.

Conform legii, va fi permisă posesia a până la 30 de grame pentru uz personal. Acesta ar urma să fie vândut în magazine și farmacii autorizate.

Planul german ar permite, de asemenea, cultivarea la domiciliu a trei plante de canabis de către un adult.

Planul nu a fost încă aprobat în Parlament – dar trebuie să primească și undă verde din partea Comisiei Europene. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a declarat că planul ar putea deveni lege în 2024, scrie BBC.

Canabisul în lume

Mai multe țări din lume au legalizat utilizarea limitată a canabisului medicinal. Canada și Uruguay au legalizat, de asemenea, canabisul în scop recreativ.

În SUA, 37 de state și Washington DC au legalizat canabisul medical, în timp ce 19 state au aprobat utilizarea acestuia în scop recreativ. Aceasta reprezintă mai mult de 40% din populația SUA.

Canabisul în Europa

În UE, doar Malta a legalizat canabisul în scop recreativ.

Olanda, țară vestită pentru toleranța în acest domeniu, nu a mers atât de departe ca planul german – în conformitate cu legislația olandeză, este tolerată vânzarea de cantități mici de canabis în „coffee shops”.

Legislația și anumite “portițe”

Olanda: Din 1976, autoritățile au tolerat consumul de canabis în cafenele, dar în societatea în general, drogul rămâne ilegal. Adulții pot cumpăra până la 5 grame pe zi în coffee shop-uri și pot fuma jointuri acolo. Cultivarea sau comercializarea canabisului în scop comercial este ilegală.

Elveția: Statul a dezincriminat posesia unor cantități mici de canabis ușor (sub 1% THC) pentru uz personal. Canabisul medicinal este legal și poate fi prescris de către medici.

Italia: Posesia de 1,5 grame sau mai puțin pentru uz personal este tolerată, iar canabisul medicinal este legal, dar canabisul recreațional rămâne ilegal.

Franța: Orice consum de canabis este ilegal; primele teste cu canabis medicinal au început anul trecut.

Portugalia: În 2001, statul a dezincriminat consumul personal de nivel scăzut al tuturor drogurilor ilicite; comerțul cu canabis rămâne ilegal, dar canabisul medicinal este legal.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol