20 mai 2024, 0:41

Germania va prelungi controalele la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția

Germania a informat Comisia Europeană că începând de astăzi va prelungi controalele la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția cu încă 20 de zile, în încercarea de a combate imigrația ilegală.

Potrivit Ministerului german de Interne, în ultimele 30 de zile poliția federală a aprins aproximativ 90 de traficanți la aceste frontiere.

Ministrul federal de interne, Nancy Faeser, a explicat ieri că măsurile staționare și mobile ale poliției de frontieră sunt esențiale pentru a reduce migrația ilegală în Germania, dar și traficul de persoane.

Politiciana social-democrată a precizat că guvernul de la Berlin va rămâne în legătură strânsă cu țările vecine și cu landurile federale, pentru a se asigura că recent instituitele controale dau rezultatele scontate pe ambele părți ale frontierei.

Faeser a dat asigurări că instituția pe care o conduce depune eforturi pentru a limita pe cât posibil impactul controalelor la frontiere asupra vieții de zi cu zi a navetiștilor, asupra comerțului și asupra călătoriilor.

Ministerul precizează că în ultimele 30 de zile, numai la aceste trei frontiere terestre, poliția federală a detectat aproximativ 6.900 de intrări neautorizate.

În plus, polițiștii au prevenit aproximativ 2.800 de intrări ilegale și șederi neautorizate în republica federală. Faeser a declarat că dorește revenirea cât mai repede cu putință la frontierele interne fără controale.

Aceasta presupune însă reformarea sistemului european comun de azil, cu protejarea mai eficientă a frontierelor externe ale UE – a precizat oficialul federal.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol