13 septembrie 2022, 9:31

Germanii trec la iarnă pe radiatoare electrice. Deși asta aduce cu sine o altă problemă…

Germanii și-ar putea supraîncărca rețeaua de energie electrică pe măsură ce trec la încălzitoare electrice ineficiente în încercarea de a evita penuria de gaze din această iarnă, au avertizat companiile de utilități, scrie CNBC.

Gospodăriile și-au făcut provizii de aeroterme electrice, inclusiv dispozitive portabile, arată cifrele de vânzări, pe fondul temerilor că Rusia ar putea reduce sau limita și mai mult livrările de gaze în urma războiului din Ucraina.

Directorul general al asociației germane a utilităților de energie și apă, BDEW, a declarat pentru cotidianul Handelsblatt că cei care folosesc astfel de mijloace de încălzire ar putea rămâne cu facturi de energie și mai mari dacă nu folosesc aceste dispozitive cu moderație.

„Și pot supraîncărca rețelele electrice, atunci când multe gospodării își pornesc aparatele de încălzire într-o parte a orașului, în același timp, într-o noapte rece de iarnă”, a declarat directorul BDEW, Kerstin Andreae.

Ea a spus că înțelege temerile oamenilor cu privire la casele reci, dar unele dintre mecanismele de adaptare ar putea fi contraproductive.

Conform statisticilor, germanii au cumpărat 600.000 de dispozitive de încălzire electrică în prima jumătate a anului, în creștere cu aproape 35% față de anul precedent.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol