21 mai 2022, 11:18

Ghici cine venea seara la portiță! Vladimir Putin, taxi driver

Credeai că nu te mai poate surprinde? Te-ai înșelat! Mai întâi l-ai văzut în combinezon de karate, apoi i-ai văzut bustul gol, l-ai văzut călare sau înotând, cântând sau dansând, dar nu știai că, la un moment dat, te-ar fi putut lua de la scara blocului sau porta casei, după posibilități. Și nu, nu pentru a te duce la un interogatoriu la KGB, unde, știm cu toții, ar fi putut s-o facă.

Este vorba despre Vladimir Putin. Care, într-un film documentar difuzat duminică seara, a făcut niște declarații surprinzătoare.

Actualul președinte, care înainte de căderea URSS a fost agent KGB în Germania de Est, a mărturisit că, ulterior, după ce a demisionat din serviciul secret, s-a întors în Rusia și s-a angajat la Primăria din Sankt Petersburg, dar a fost nevoit, ca mulți alți ruși, să-și suplimenteze veniturile personale lucrând noaptea ca “bombila” (”bombardier”, porecla dată în Rusia taximetriștilor de ocazie). “E neplăcut să vorbesc despre asta, să fiu sincer, dar din păcate așa a fost”, și-a comentat Putin experiențele din tinerețe, scrie BBC.

Cu ocazia asta a făcut legătura cu prăbușirea URSS, pe care o deplânge.

Nu este prima dată când președintele rus vorbește deschis despre regretul său față de destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, pe care acum o numește ca fiind “colapsul Rusiei Istorice”. Declarațiile lui Vladimir Putin au fost făcute într-un film documentar numit “Rusia, Ultima Istorie”, difuzat duminică de televiziunea de stat.

BBC remarcă faptul că declarațiile lui Putin ar putea alimenta speculații cu privire la intențiile sale de anexare a Ucrainei, mai ales că nu este prima dată nici când Putin declară că ucrainenii și rușii sunt același popor.

La 12 iulie anul acesta, după o altă perioadă tensionată în care Rusia era bănuită că urmează să invadeze Ucraina, Vladimir Putin a publicat pe site-ul Kremlinului un articol de opinie în aceeași idee.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol