CITIRE

Ghid cumpărare brad. 5 sfaturi pentru alegerea per...

Ghid cumpărare brad. 5 sfaturi pentru alegerea perfectă

Fie că suntem pregătiți sau nu, deja piețele s-au umplut de brăduți proaspăt tăiați și au început să cadă globuri de peste tot. Începe procesul din fiecare iarnă în care împodobim bradul cu bucuria unui copil mic și punem sub el toate dorințele noastre împachetate cu fundă roșie.

Alegerea pomului ideal de Crăciun nu este chiar floare la ureche. Și asta ne pot confirma cei care au cărat din răsputeri un brad până acasă doar ca să constate că nu încape pe ușă. Ca să nu pățiți și voi același lucru anul acesta, v-am pregătit un ghid pentru găsirea celui mai potrivit brad, astfel încât achiziția să mulțumească întreaga familie.

Iată de ce anume ar trebui să ai în vedere:

1. Spațiul din casă

Înainte de a pleca la cumpărături, măsoară spaţiul unde dorești să poziţionezi bradul, pentru că dimensiunea acestuia poate fi greu de estimat. Ține cont și de faptul că suportul ar putea adăuga până la 15 cm în înălţime. În plus, contează și cât de înalt este ornamentul pe care îl vei pune în vârful bradului.

Sursa www.suntmamica.ro

2. Nu uita de metru!

Cel mai la îndemână este ruleta de măsurat, care nu trebuie să-ți lipsească din buzunar, tocmai pentru a evita cumpărarea unui brad cu 20 de cm mai înalt decât ai tu nevoie sau cu un trunchi mai gros decât „prevede” suportul tău.

3. Ce tip de brad ar trebui să alegi?

Oferta de pe piaţă este una extrem de generoasă! Iată ce tipuri de brazi există la noi în comerţ:

Bradul românesc – puţine crengi, însă are un miros specific foarte puternic. Pentru ca acest miros să se menţină o vreme cât mai îndelungată, este recomandat ca încăperea în care este ţinut, să fie bine aerisită zilnic, iar o data la cateva zile, bradul să fie pulverizat cu puţină apă. Iar prețul este și mai accesibil față de tipurile din import.

Sursa edifica.ro

Molidul – o specie de pom de Crăciun care se vinde de obicei în pieţele româneşti sub denumirea de brad. Face parte tot din specia de conifere, însă acesta este mai ieftin decât un brad şi se usucă mult mai repede. După doar câteva zile de stat în casă, molidului încep să îi cadă acele şi să se îngălbenească uşor. Tocmai de aceea este și mai ieftin.

4. Bradul să fie proaspăt tăiat

Mulți brazi au fost deja tăiați de mai bine de o lună, alții – de curând. Iar dacă vrei ca exemplarul tău să reziste cât mai mult, uită-te după un brad care a fost proaspăt tăiat. Cum îl recunoști? Are acele luminoase, strălucitoare – nu maronii sau uscate. De asemenea, încercă să-i scuturi ramurile: în cazul în care o mulţime de ace se desprind, este clar că nu este cea mai bună alegere.

5. Dimensiunea dintre ramuri

Un brad de Crăciun arată mai bine dacă ornamentele atârnă cât mai drept de crengile sale. Însă foarte multe specii de brad extrem de apreciate, mai ales cele din import, au crengi dese si stufoase, astfel încât ornamentele mai degrabă stau culcate pe ramurile dese, fără să aibă loc de „desfășurare”. Așa că ar fi bine să faci un inventar al decorațiunilor pe care vrei să le folosești anul acesta și să alegi un brad potrivit.

Sursa www.suntmamica.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.