1 mai 2024, 23:10

Ghid practic pentru a alege primul tău skateboard

Dacă ai ajuns la acest articol, este pentru că vrei să intri în lumea fascinantă a skateboard-ului. Îți putem spune doar un singur lucru: pregătiți-vă pentru că este unul dintre cele mai distractive sporturi din lume.

Care este dimensiunea mea de skateboard? De ce tip de skate am nevoie? Pentru majoritatea întrebărilor legate de cumpărarea unui skateboard, răspunsul trebuie personalizat, dar iată câteva sfaturi pentru ca decizia ta să fie cât mai reușită.

  1. Întreabă-te ce îți dorești

În primul rând, este important să știi ce obiectiv urmărești cu skateboard-ul. Pentru aceasta, este esențial să răspundem la această întrebare simplă: Unde vreau să mă dau pe skate?

Dacă ești surfer și ceea ce vrei este să recreezi mișcarea valurilor, ai nevoie de un surfskate; dacă ceea ce vrei este să te miști prin oraș, poți lua un Penny; dacă vrei să faci trucuri, atunci skate-ul „standard”, cel mai frecvent de la sfârșitul anilor ’90, este potrivit pentru tine; și dacă nu știi foarte clar terenul pe care urmează să te deplasezi, asigură-te că skateboard-ul este versatil, cum ar fi o placă lungă cu roți mai moi și mai mari, ca un cruiser.

  1. Cheltuie aproximativ 100 de euro

Odată identificat obiectivul, trebuie să decidem câți bani suntem dispuși să investim. Pentru a îți oferi o referință, trebuie să reții că un skateboard de bună calitate este în jur de 100 de euro (și dacă ai mai mult, este decizia ta cât vrei să investești…). Dacă eviți să-l uzi sau să-l lași în aer liber timp de multe zile, vei putea păstra skate-ul în stare perfectă ani buni. Pentru acest preț și fiind prima dată, skate-ul poate rezista mai mult de un an fără probleme.

Câteva mărci recunoscute pe care este posibil să le găsești în timpul căutării sunt: ​​Santa Cruz, Baker, Element, Girl, Flip, Blind, Zero, Birdhouse, Real, Toy Machine sau Jart. Lista ar putea fi nesfârșită, așa că, dacă vezi orice altă marcă, nu te mira, dar verifică în ce măsură este o marcă recunoscută.

  1. Mărimea contează… la fel și forma

În intervalul de preț pe care ni-l putem permite va trebui să găsim un tabel cu măsurile adecvate. Cum știm dimensiunea sau lățimea corectă? Ei bine, o opțiune bună pentru începători poate fi să te uiți la numărul piciorului. De exemplu, pentru o placă standard, dacă ai un picior mic, idealul este de 7,5″, dacă ai între 40-42, măsurătorile între 7,9″ și 8,25″ pot fi excelente, iar dacă ești foarte înalt și / sau corpulent, mai bine să alegi o placă de la 8,1″ la 8,5″.

Reține, de asemenea, că, cu cât placa este mai largă, cu atât este mai bun echilibrul, dar în același timp te va costa mai mult la trucuri. Astfel, dimensiunile mai mari sunt de obicei utilizate în principal pentru rampe sau ca mijloc de transport, în timp ce cele mai mici pentru freestyle.

Un alt factor de luat în considerare este forma. Pentru a face acest lucru, trebuie să revii la punctul 1 și să alegi tipul care se potrivește obiectivului tău.

În cele din urmă, un alt factor de luat în considerare este concavul. Există plăci mai plate (pentru plăci de plimbare și crucișătoare), altele mai concave (pentru freestyle) și cele mai comune, la jumătatea distanței dintre una și alta. Găsirea celei care ți se potrivește va fi o chestiune de compromis și confort.

Un mic sfat: nu te lăsa tentat să alegi un skateboard pe baza graficelor și a numerelor, ci cumpără-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine .

  1. Cumpără-l de la magazinul local de skate

Odată ce avem o idee despre tipul de skateboard pe care îl dorim, obiectivul pe care îl urmărim și banii pe care îi avem, trebuie doar să mergem să-l cumpărăm. Este întotdeauna recomandabil să o faci de la un magazin local de skate, dar mai ales pentru prima placă.

Explicația este foarte simplă: după cum ai văzut, există multe detalii de luat în considerare atunci când cumperi un skateboard. Și cine să te sfătuiască mai bine decât cineva care stăpânește skateboard-ul. În plus, te pot sfătui cu privire la roți, osii, rulmenți…

Sfat „extra”: skateboarderii poartă adesea o cheie „T” cu ei pentru a strânge orice piulițe libere și rulmenți de rezervă în caz de rupere. Cere această cheie la magazin. Te poate salva în mai multe ocazii sau îl poate ajuta pe un alt skater aflat în primejdie.

  1. Încearcă-l înainte de a cumpăra

Pare evident, dar uneori iluzia momentului ne face să ne îndrăgostim de un produs și apoi să avem îndoieli. Este normal, asigură-te că iei cel mai bun pachet adaptat nevoilor tale. Deci, dacă poți, cere un skate de probă, mergi la un test sau roagă-ți colegii să te lase să încerci skate-ul lor. Și nu îți fie rușine să întrebi lucruri de câte ori este necesar, personalul magazinului în cauză va fi încântat să te sfătuiască.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol