CITIRE

Gimnastele românce, trei medalii la Cupa Mondială....

Gimnastele românce, trei medalii la Cupa Mondială. Cine calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Gimnastele românce au obținut trei medalii, una de argint şi două de bronz, duminică, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Osijek (Croaţia), potrivit Agerpres.ro.

În finala de la bârnă, Carmen Ghiciuc a ocupat poziţia a doua, cu 13,100 puncte, devansată de ucraineanca Anghelina Radivilova, 13,333 puncte. Pe locul al treilea s-a clasat o altă româncă, Alexandra Mihai, cu 12,667.

Alexandra Mihai a terminat pe locul al treilea, la sol, cu 12,933 puncte. Ana Djerek, de origine croată, a ocupat prima poziţie, cu 13,033, urmată de Radivilova, 13,033. Maria Holbură a încheiat pe cinci, cu 12,500.

Alexandra Mihai, campioană națională de juniori la gimnastică, născută pe 4 septembrie 2001, a început gimnastică în 2005 la Clubul Sportiv Dinamo, din dorința părinților de a face mișcare în mod organizat. Acesta a fost primul contact cu gimnastică. A fost un fel de dragoste la prima vedere întrucât la acea vârstă nu știa cum va fi drumul spre performanță, dar știa că gimnastica este singurul lucru pe care dorește să îl facă. A intrat pentru prima oară în sala de gimnastică plină de emoții, dar fascinată de ceea avea să descopere în acea „fabrică de medalii”. În 2006, avea să schimbe clubul, orientându-și pașii către Clubul Școlar Sportiv Nr.2 București, unde sub comandă antrenoarelor Liliana Plisca, Bianca Abrudean și Ancuța Gheoghe-Dan, va obține, din 2010 până în prezent, 32 de medalii, 21 de aur, 6 de argint și 5 de bronz, conform psihologiasportului.ro.

Maria Holbură este fiica luptătorului constănțean Ion Holbură. Acesta a fost formată la Clubul Sportiv Școlar din Constanță, iar din anul 2013 Maria a devenit componentă a lotului de jucătoare de la Deva, iar ulterior a fost promovată la lotul de senioare al României. Antrenorii au cuvinte de laudă la adresa ei, menționând că spiritul competitiv o caracterizează.

Carmen Ghiciuc face parte din rândul celei mai tinere generații prezente în lotul de la Deva. S-a pregătit la clubul CNS Cetate Deva cu antrenorii Adela Pppa, Ioan Coroiu, Cristinel Micu, Luciana Rusan, Lenuța Slabu, Gina Gogean, Liliana Cosma și Gheorghe Orban. Este o gimnastă minionă, grațioasă și plăcută în execuții. Cu puțîn mai multă încredere în forțele proprii poate capătă și siguranță și constanța in competiții.

FOTO cover Alexandra Mihai, Maria Holbură și Carmen Ghiciuc, alături antrenorii Liliana Cosma, Marius Vintilă și Florin Uzum


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.