8 iunie 2022, 12:37

Proiect nou de inteligență artificială de la Google: predarea limbilor străine

Google face un pas mare în domeniul inteligenței artificiale (AI) conversaționale, pregătindu-se să predea limbi străine prin Căutarea Google. Proiectul, numit intern Tivoli, este probabil să fie lansat mai târziu în acest an.

Cei de la Google discută și despre modalități de a adăuga în cele din urmă funcționalitatea aceasta asistentului vocal și produselor de la YouTube. De exemplu, ar putea genera teste de limbă pe care spectatorii să le dea după vizionarea unui videoclip, iar AI să ofere o evaluare a performanței lor.

Cercetătorii din AI au lucrat timp de decenii pentru a încuraja dialogul dintre computere și oameni, în timp real. Google, Amazon, Apple, Microsoft și Samsung și-au dezvoltat cu toții propriii asistenți virtuali. Aceștia sunt încorporați în smartphone-uri, difuzoare, controlere TV și camere video. Unii asistenți, cum ar fi Asistentul Google, Bixby-ul de la Samsung și Alexa de la Amazon, administrează mașini și aparate precum frigidere inteligente, cuptoare și mașini de spălat rufe.

Utilizatorii Google folosesc în mod obișnuit căutarea Google pentru a traduce din diverse limbi. Acest lucru, combinat cu dominația Google în căutarea online, a ridicat îngrijorarea în rândul unor persoane din management-ul companiei că o funcție de predare a limbilor străine ar putea crea o nouă problemă antitrust pentru Google.

Angajații speră să creeze schimburi mai fluide prin AI conversațională pentru cursanții de limbi străine, să faciliteze înțelegerea de noi limbi și să extindă potențialul de câștig al cursanților, care să devină eligibili pentru noi locuri de muncă.

Dezvoltarea lui Tivoli a început acum aproximativ doi ani la Google, folosind un model de conversație neuronală anterioară, Meena.

Foto: Mike Sullivan (via The Information)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol