3 octombrie 2023, 7:50

Google îi va opri pe curioși să se uite în telefonul tău

Fie că ești în autobuz, în metrou sau aștepți la rând, este foarte deranjant când cineva se uită în telefonul tău. Chiar dacă ai incercat să îți pui folie de ecran privacy, ai observat că aceasta nu dă rezultatele dorite pentru a-ți proteja intimitatea. Situațiile acestea neplăcute se apropie de sfârșit. Google lucrează la un sistem prin care să te anunțe când cineva se uită la tine în telefon.

În cadrul conferinței Neural Information Processing Systems din Long Beach, California –  care va avea loc în această săptămână –  cercetătorii de la Google, Hee Jung Ryu și Florian Schroff vor prezenta un proiect menit să protejeze ecranul electronic al telefonului de privirile curioase ale celor din jur.

Cu ajutorul unui telefon Google Pixel, aplicația va putea să detecteze dacă mai multe persoane se uită la acelaș ecran, simultan. Astfel, software-ul întrerupe aplicația de mesagerie pe care o folosești în acel moment și pornește camera frontală, identificând făptuitorul căruia îi va fi atribuit un filtru de tipul curcubeului din Snapchat.

Cei doi cercetători susțin că această aplicație poate detecta privirea unei persoane străine în doar 2 milisecunde și că funcționează în condiții de iluminare. Rapiditatea acestui software AI este dată de faptul că aplicația rulează instantaneu pe device și nu este necesar ca informația să fie trimisă către serverele companiei pentru a fi procesată.

Acest mecanism va fi ideal pentru clipele în care dorești să citești ceva important sau când urmărești un videoclip în spațiul public și îți dorești să protejezi conținutul de privirile curioșilor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol