27 ianuarie 2021, 0:33

Google împlinește 20 de ani! Care este povestea gigantului proiect?

Povestea companiei Google a început pe data de 7 septembrie, în 1998.

Google a fost fondat de doi doctoranți de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin, care s-au cunoscut în vara lui 1995, când Page făcea parte dintr-un grup de potenţiali studenţi cărora Brin trebuia să le prezinte campusul, în cadrul unui proiect de voluntariat. Lucrând ulterior la o disertaţie pe tema proprietăţilor matematice ale internetului, proiectul, numit iniţial BackRub, urma să dezvolte algoritmul PageRank, care a stat la baza creării Google.

Google a debutat în 1996 ca proiect de cercetare al lui Larry Page şi Sergey Brin. Iniţial, trebuia să se numească ”Googol”, ceea ce înseamnă numărul format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri, tocmai pentru a sugera imensitatea internetului.

Sursa: slideshare.net

Sergey Mikhaylovich Brin s-a născut pe 21 august 1973 la Moscova. Părinţii săi, evrei din Rusia, au absolvit amândoi Universitatea de Stat din Moscova. În mai 1979, familia lui Brin a fost nevoită să emigreze în Statele Unite, ca urmare a politicilor comuniste ale vremii. Tatăl lui Sergey  a devenit profesor de matematică la Universitatea din Maryland, unde avea să termine și el studiile, în timp ce mama sa a ajuns cercetător la NASA. După licenţă, a ajuns la Universitatea Stanford, unde s-a întâlnit cu Larry Page, cu care s-a împrietenit mai târziu. Împreună au cumpărat calculatoare ieftine şi au hotărât să creeze un nou motor de căutare. Programul a devenit celebru şi au suspendat doctoratul pentru a fonda Google într-un garaj închiriat.

Sursa: myslenieuspesnych.sk

Larry Page s-a născut în 26 martie 1973 în East Lansing, Michigan. Deşi mama lui este evreică, Page nu este adeptul niciunei religii. Tatăl său, Carl Victor Page şi-a luat doctoratul în computere la Universitatea din Michigan, în 1965. A devenit ulterior profesor de ştiinţa calculatoarelor la Universitatea de Stat din Michigan. Mama lui Page, Gloria, a lucrat şi ea la aceeaşi universitate, ca instructor în programarea computerelor. Prin urmare, Page a crescut din fragedă pruncie într-o lume a calculatoarelor. Până să îmbrăţişeze o carieră legată de profesiile părinţilor săi, Carl a studiat muzica şi a cântat la saxofon.

Sursa: cbsnews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.