Munca de acasă, telemunca sau munca de la distanță, oricum i-am spune, este un concept nou adus de pandemia de coronavirus în viețile noastre. Inițial, a fost așa, o chestiune temporară, în perioada de carantină.
Aceeași perioadă a dat însă idei angajatorilor, care și-au dat seama că în multe cazuri este chiar mai avantajoasă varianta telemuncii decât cea a aducerii angajaților la birou, în spații închiriate, cu costuri susținute de companii.
Angajații din birouri muncesc acum de-acasă
Pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 în lume, dar în special în Statele Unite, acolo unde Google își are sediul central, compania a decis să prelungească programul „Work from home” pentru angajații din birourile sale.
Astfel, Google anunță că își lasă angajații să lucreze de acasă cel puțin până în iulie 2021.
„Ştiu că nu a fost uşor şi nu va fi. Sper ca această schimbare să vă ofere flexibilitatea de care aveţi nevoie pentru a stabili un echilibru între muncă şi viaţa personală pe parcursul următoarelor 12 luni”, le-a scris directorul executiv angajaţilor.
Consultări
Este cea mai mare perioadă de relocare a muncii dintre cele anunţate de alte firme de top din Statele Unite.
Directorul executiv al companiei a luat această decizie săptămâna trecută după lungi dezbateri cu mai mulţi oficiali ai grupului.
Statele Unite au cel mai mare număr de cazuri confirmate din lume – 4 milioane 400 de mii, şi înregistrează cele mai multe decese provocate de epidemia de coronavirus – 150 de mii de morţi.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol