23 iulie 2024, 8:01

Mai mor oamenii, dar de pe Google Maps, nu

De mult timp, Google Maps oferă Street View, care îmbină imaginile panoramice ale camerei video, pentru a crea o copie digitală a spațiilor fizice din lumea reală, pe care le puteți explora online. Unii oameni descoperă că, dacă parcurg platforma suficient de mult și folosesc o funcție de „călătorie în timp”, ar putea găsi imaginea unei persoane dragi decedate, capturate de una dintre camerele Google și salvată în Google Maps pentru totdeauna.

Funcția de „călătorie în timp” nu este disponibilă pentru toate imaginile de pe Google Maps și este marcată printr-un simbol al unui ceas, plasat în stânga sus, lângă denumirea „Street View”. Nu este pentru prima dată când oamenii folosesc funcția pentru a-i căuta pe cei decedați pe Google Maps. Google a lansat Street View în 2007, iar aceste tipuri de postări virale pe Twitter despre aceste descoperiri au avut loc cel puțin din 2013.

Google Maps folosește o mulțime de camere pentru a crea experiența captivantă oferită de Street View. Google spune că re-crearea digitală a lumii fizice este alimentată de milioane de camere care captează unghiuri multiple, imaginin colectate de oameni care conduc, pedalează, navighează și se plimbă purtând aceste camere.

Imaginile reamintesc că mulți oameni care apar în Street View nu știu că sunt făcute fotografii cu ei, iar decedatul nu are niciun cuvânt de spus dacă imaginea sa rămâne sau nu în platformă.

Decedații nu sunt singurele descoperiri surprinzătoare pe Google Maps. Există întregi comunități online dedicate cartografierii lucrurilor neobișnuite, care identifică totul, de la animale sălbatice până la furtuni de nisip. Există, de asemenea, o latură mult mai întunecată a omniprezenței aparente a lui Street View. În 2013, de exemplu, un tată din California a trebuit să ceară companiei Google să elimine o imagine aeriană a cadavrului fiului său. Google spune că are sisteme pentru a estompa informațiile de identificare personală, de la trecători la plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor. Dar, în mod clar, unele persoane pot fi identificate în continuare dacă un membru al familiei știe ce caută.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol