28 iunie 2022, 0:36

Google Meet aduce funcţia de estompare a zgomotelor pe Android şi iOS

Vecini gălăgioși, renovări sau reabilitarea blocului, bebeluși cărora le cresc dinții, câini plictisiți, care urlă la Lună?

Aplicaţiile pentru iOS şi Android ale soluţiei de conferinţe video a Google, Google Meet, le oferă acum posibilitatea celor care comunică de acasă să elimine sunetele nepotrivite sau care pot deranja interlocutorii.

Opțiuni

După opţiunea blurării fundalului, aplicaţiile Google Meet le permit acum utilizatorilor să folosească funcţia “noise canceling” pentru ca sunetele din jur să nu se mai audă la capătul celălalt al convorbirii.

Că este vorba de propria tastatură, gălăgia copiilor sau bormaşinile vecinilor, sistemul de reducere a zgomotelor ambientale este o funcţie care-şi găseşte locul în special în zona de business.

Nouă opţiune, care va fi implementată treptat pe parcursul zilelor următoare, nu este activată în mod implicit. Aceasta poate fi pornită în timpul conferinţelor, de la Settings.

Limitare

Funcţia de reducere a zgomotelor va fi disponibilă, cel puţin deocamdată, doar pentru abonamentele G Suite Enterprise şi G Suite Enterprise for Education.

Pentru abonaţii G Suite Enterprise for Education, Google Meet mai are o noutate – un raport automatizat al prezenţei, care poate fi activat de profesori pentru lecţiile online. Acestea sunt valabile pentru conferinţele la care participă între 5 şi 250 de persoane şi sunt trimise automat pe email.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol