26 octombrie 2021, 2:16

Google și Washington Post vor cere angajaților să se vaccineze

Doi giganți media – Google și Washington Post – vor cere angajaților să se vaccineze.

Google a anunțat miercuri că va solicita vaccinarea tuturor angajaților săi care lucrează de la sediul său, o măsură anunțată din moment ce tot mai multe organisme publice iau astfel de măsuri în Statele Unite.

Obligația va fi pusă în aplicare „în următoarele săptămâni” în Statele Unite, înainte de a fi extinsă și în alte regiuni ale lumii „în următoarele luni”, a declarat directorul general, Sundar Pichai, într-un comunicat, în timp ce a precizat că nu va fi se aplică în țările în care vaccinul nu este încă ușor accesibil.

De asemenea, toți angajații Washington Post, ziarul deținut de Jeff Bezos, vor fi obligați să prezinte dovada vaccinării complete anti-Covid-19 până la jumătatea lunii septembrie, aceasta fiind condiție de angajare, cu excepția celor care au motive religioase sau medicale pentru care nu se imunizează.

Noua politică de vaccinare a ziarului a apărut pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid-19 în SUA, atribuită variantei Delta a coronavirusului, foarte contagioasă.

Luna trecută, marea bancă americană Morgan Stanley și administratorul de active BlackRock au indicat că doar angajații vaccinați vor avea acces la sediul lor, ceea ce însemna necesitatea vaccinării, deoarece aceste grupuri favorizează întoarcerea la birou.

Până în prezent, puține grupuri mari au îndrăznit să își stabilească o obligație, cu câteva săptămâni înainte de începerea anului școlar din septembrie, ceea ce va marca revenirea la birou pentru mulți angajați.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.