4 decembrie 2020, 1:04

Grădiniță cu două grupe românești, inaugurată la Cernăuți

La Cernăuți a fost deschisă o grădiniță unde vor fi instruiți aproximativ 100 de copii. Grădinița va avea patru grupe, două cu procesul de instruire în limba română și două cu procesul de educare în limba ucraineană. Până acum a existat o singură grupă de copii români în Cernăuți, la Grădinița Nr. 1, informează BucPress.

Despre grădinița Grâurel

Activitățile din cadrul grădiniței vor începe în data de 2 septembrie 2019. Directoarea grădiniței „Grâurel” este Elena Stefanciuc. La deschiderea oficială a grădiniței mixte din orașul Cernăuți au participat părinți ai elevilor, reprezentanți ai organizațiilor pentru promovarea valorilor românești, primarul orașului Oleksii Kaspruk, guvernatorul Mihailo Pavliuk, și consulul Ionel Mitea de la Consulatul General al României, potrivit agenției BucPress.

Despre regiunea Cernăuți

Potrivit recensământului realizat în 2001, un număr de 114.555 persoane s-au declarat de etnie română, în timp ce 67.225 de persoane s-au declarat moldoveni. În regiunea Cernăuți functionează 61 de școli cu predare în limba română, la care se adaugă 19 unităţi de învăţământ mixte, conform Ministerului Afacerilor Externe.

Sursă cover foto: lyberti


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.