13 iunie 2022, 14:21

O grădiniță din Suceava înființează o grupă pentru copiii refugiați

„La Piticul Vesel”, o grădiniță din Suceava, anunță că va înființa o grupă specială pentru copiii refugiați din Ucraina, la inițiativa Asociației Școlilor Particulare. Grădinița va beneficia de sprijinul voluntarilor de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Este nevoie de un voluntar vorbitor de limba română și ucraineană, de preferat un educator cu experiență în lucrul cu copiii de grădiniță.

„Deși e greu de imaginat sau de explicat greutatea momentelor pe care acești oameni o traversează, este important ca ei să știe că suntem solidari iar rolul nostru de părinți, profesori și oameni este să educăm. Obligația noastră în fața copiilor este să condamnăm actele de violență și agresiune, în orice formă se regăsesc ele – fie la nivel individual, fie la nivel de societate sau de țară. Obligația noastră este să formăm oameni curajoși, toleranți, solidari, cu repere de viață sănătoase și cu capacitatea de a distinge răul de bine. Rolul nostru este să educăm astfel încât să putem evolua ca societate și ca indivizi”, se arată în anunț.

În grădiniță, vor putea fi primiți 10-12 copii refugiați, cu vârsta între 3 si 6 ani, pentru a le asigura dreptul la educație, garantat prin drepturile copiilor. Vor fi disponibile:

  • o sală de clasă complet dotată;
  • servicii de educație și îngrijire;
  • asistență medicală;
  • trei mese pe zi;
  • acces la toate resursele educaționale;
  • ajutor didactic.

 

Pe de altă parte, Diana- Cătălina Popa, profesoară în Galați, le-a propus colegelor de profesie ca anul acesta să participe la inițiativa ”Profesoare fără mărțișoare”, adică să redirecționeze către refugiații din Ucraina banii care ar fi fost cheltuiți pentru tradiționalele cadouri de 1 Martie.

Foto: Grădinița La Piticul Vesel (Facebook)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol