19 octombrie 2021, 5:21

Grecia a intrat în ZONA ROȘIE. Ce presupune asta. Avertizare de călătorie în 13 insule grecești

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID, a fost adoptată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Grecia – una dintre principalele destinații de vacanță ale românilor – a intrat în zona roșie.

De asemenea, a intrat în zona roșie și Irlanda, în timp ce Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda au intrat pe lista galbenă. Se mențin pe lista roșie și Marea Britanie, Spania, Portugalia și Olanda.

Ce presupune asta?

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.  Cu toate acestea, apare o problemă în cazul familiilor cu copii. Dacă cei peste 12 ani pot fi vaccinați, cei sub 12 ani nu pot fi. Apare astfel intervalul de vârstă de 6-12 ani, în care copiii ar trebui să intre în carantină. Singurii care sunt exceptați de la orice criterii la intrare și care nu riscă să fie puși sub carantină sunt copiii sub 6 ani.

Grecia a „sărit” de 3 la mie

Rata de infectare în Grecia a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori, prag de la care pentru România statele intră în zona roșie de risc epidemiologic, conform datelor publicate joi de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC).

Conform datelor ECDC, incidența cazurilor în Grecia a ajuns la 3,46.

Harta europeană realizată de ECDC o găsiți AICI

13 insule grecești cu cazuri de Covid

Centrul European pentru Controlul Bolilor îi avertizează pe europeni să evite călătoria în 13 insule grecești din cauza cazurilor de Covid.

13 insule grecești au fost marcate joi cu roșu închis pe harta Covid a Centrului European pentru Prevenția și Controlul Bolilor după o creșetere a infecțiilor, relatează Reuters. Acest lucru înseamnă că orice călătorie neesențială spre și dinspre această regiune este descurajată.

Printre cele 13 insule, unele sunt destinații populare pentru turiști, precum Mykonos, Santorini și Rodos, care, combinate, atrag milioane de oameni în fiecare vară.

Ministrul adjunct al Protecției Civile din Grecia, Nikos Hardalias, a declarat joi că Mykonos și Ios, o altă destinație turistică populară, se află la „un pas” de impunerea unor restricții.

El a spus că situația este îngrijorătoare și pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.