28 iunie 2022, 8:31

Grecia a suspendat cererile de viză pentru ruși, pe fondul războiului din Ucraina

Grecia a suspendat sâmbătă cererile de viză pentru ruși pentru o perioadă nedeterminată, a anunțat Asociația turoperatorilor din Rusia. Decizia a fost luată la câteva luni după ce Grecia a anunțat că rușii nu vor mai fi eligibili pentru a solicita, deține sau reînnoi permisele de ședere bazate pe investiții în Grecia, scrie RepublicWorld.

Ministerul grec al Migrației și Azilului a suspendat programul pentru cetățenii ruși „până la o notificare ulterioară”, ca răspuns la invazia brutală a acesteia în Ucraina.

De asemenea, Grecia a precizat că nu va mai accepta noi cereri de eliberare a permiselor pentru cetățenii din Federația Rusă, conform noului protocol.

Ce țări nu acceptă vize din Rusia?

Grecia a făcut acest anunț după ce Portugalia a luat măsuri similare. Ministrul portughez de Externe, Augusto Santos Silva, a anunțat anterior că suspendă cererile de viză pentru ruși.

De asemenea, guvernul Republicii Cehe anunțase anterior că nu va mai accepta și nu va mai procesa cereri de viză, permise pe termen lung și permise de ședere permanentă pentru cetățenii ruși.

Între timp, Islanda a renunțat la procesarea vizelor pentru călătorii de afaceri, oficiali guvernamentali și diplomați ruși. Statele baltice Letonia și Lituania au suspendat, de asemenea, eliberarea de vize pentru cetățenii ruși pe termen nelimitat, cu excepția cazurilor legate de crize umanitare speciale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol