3 martie 2021, 7:31

Grecia anunță NOI RESTRICȚII, restaurantele și barurile vor fi închise noaptea în unele dintre cele mai populare destinații turistice

Grecia este oficial în al doilea val al pandemiei de coronavirus, opinează unul dintre cei mai mari experți în maladii infecțioase ai țării. ”Acesta este punctul din care am putea câștiga sau pierde bătălia”, a declarat Gkikas Magiorkinis, profesor de igienă și epidemiologie la Universitatea din Atena, potrivit The Guardian.

Noi măsuri, în vigoare de marți

În acest context,  Grecia a anunțat luni o nouă serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, barurile și restaurantele urmând să fie închise pe timpul nopții în unele din cele mai populare destinații turistice după ce duminică a fost înregistrat un nou record de infecții, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt al guvernului a anunțat de asemenea noi restricții pentru călătorii din Balcani și zborurile aeriene dintr-o serie de țări membre ale Uniunii Europene.

Țări în plus pe lista celor ai căror cetățeni trebuie să prezinte teste COVID-19

Printre zonele în care barurile și restaurantele vor fi închise de la miezul nopții până la 7 dimineața se numără insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos și Creta, potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Aristotelia Peloni.

Restricțiile vor intra în vigoare de marți și vor rămâne obligatorii până în 23 august.

În plus, începând cu 17 august pasagerii curselor aeriene sosite din Belgia, Cehia, Olanda, Spania și Suedia vor fi nevoiți să furnizeze un test negativ pentru coronavirus care să fi fost realizat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia, la fel ca și în cazul persoanelor care intră prin punctele vamale terestre.

Cel mai mare număr de cazuri de infectare

Măsurile vin după ce duminică autoritățile au raportat 203 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr de cazuri înregistrate în 24 de ore în Grecia de la izbucnirea pandemiei.

De la începutul epidemiei în Grecia, la sfârșitul lunii februarie, în țară s-au înregistrat în total 5.623 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie Reuters.

Guvernul elen a declarat că aceleași cerințe li se vor aplica tuturor vizitatorilor care intră în Grecia pe cale terestră, inclusiv cetățenilor greci care se întorc în patrie.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.