18 ianuarie 2022, 0:14

Grecia introduce o taxă pentru turişti

Dacă până acum, turiștii care mergeau în Grecia aveau serviciile medicale gratuite, cu excepţia spitalizărilor, situația se va schimba.

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis la sfârşitul lunii iulie ca turiştii să plătească o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară.

Cei care beneficiază de îngrijiri de urgenţă vor fi de asemenea obligaţi să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate.

Aceste noi taxe se aplică de asemenea celor care locuiesc în Grecia dar sunt consideraţi rezidenţi „non-permanenţi” în ţară.

Speră să adune fonduri semnificative

Potrivit articolului citat, Ministerul Sănătăţii speră să adune „fonduri semnificative”, cel mai evident în timpul sezonului turistic, când în Grecia vin milioane de turişti.

Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează.

Testul pentru determinarea infectării cu coronavirus este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar această taxă poate varia în instituţiile private.

sursa foto:smartradio.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.