8 iunie 2022, 19:18

Grecia sub asediu. Ieri s-au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19 decât în România!

Explozie de cazuri de Covid în Grecia. Spitalele sunt copleșite. Dacă ieri în România s-au consemnat 7.589 cazuri, Grecia a reportat, tot ieri, 8.613.

Vorbim de o dublare a numărului de infecții în două săptămâni.

Autoritățile sanitare elene au anunțat marți 8.613 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de la apariția în februarie 2020 a pandemiei în țara, iar spitalele încep din nou să fie copleșite.

De la sfârșitul lunii octombrie, numărul infecțiilor a continuat să crească de la 3.600 de infecții pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu și la 7.330 luni, potrivit raportului zilnic publicat de Organizația Națională de Sănătate Publică (Eody).

Cea mai afectată regiune a țării este nordul, unde numărul persoanelor nevaccinate este mare. Spitalul Papanikolaou din Salonic, al doilea oraș al Greciei, rămâne copleșit, potrivit conducerii sale.

Noi restricții pentru a combate pandemia

Vineri, Organizația Națională de Sănătate Publică a anunțat noi măsuri pentru a limita pandemia, permisul de sănătate este acum obligatoriu pentru restaurante și cafenelele în aer liber. Până acum era obligatoriu doar pentru spațiile închise.

El a subliniat că „61,2% din populația generală din Grecia și-a finalizat vaccinarea față de o medie de 65,6% în UE”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol