17 iunie 2022, 17:03

Grecia. Turismul în 2021, la jumătate față de 2019, dar dublu față de anul trecut

Grecia estimează că sosirile turistice de anul acesta vor atinge jumătate din nivelul anului 2019, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Guvernului elen, potrivit Reuters.

”Ne putem aștepta la un trafic la 50% din nivelul din 2019”, a spus Aristotelia Peloni.

Peloni afirmă că primele semnale privind sosirile turistice sunt foarte bune, deși nu sunt foarte relevante, în condițiile în care în Europa încă sunt restricții pe libertatea de mișcare ce nu au fost ridicate.

Grecia, unde industria turismului acoperă o cincime din economie, a suferit anul trecut din cauza celui mai rău sezon turistic, în care au venit doar 7 milioane de călători, ce au generat venituri de doar 4 miliarde de euro.

În sezonul 2019, unul record, se consemnaseră 33 de milioane de vizitatori și 18 miliarde de euro venituri.

Grecia a fost unul dintre primii avocați ai certificatului Covid-19 din Uniunea Europeană ce ar ușura călătoriile în blocul comunitar și i-ar permite să-și salveze sezonul de vară.

Parlamentul European și statele UE au ajuns joi la un acord asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19, menit să faciliteze călătoriile în interiorul blocului comunitar în condiții de pandemie.

Grecia a ridicat de vinerea trecută restricţiile de călătorie şi a redeschis porţile turismului, după trei luni de lockdown, însă numărul cazurilor de COVID-19 rămâne ridicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol