5 august 2022, 13:30

Greșit! Femeile nu trăiesc mai mult decât bărbații

Se spune că femeile trăiesc mai mult decât bărbații.

Un studiu demontează această idee.

În analiza care ia în calcul date obținute de pe toate continentele în ultimele două secole s-a ajuns la concluzia că, deși bărbații au o speranță de viață mai scăzută decât cea a sexului opus, au o „șansă însemnată de a trăi mai mult decât femeile”.

Între 25% și 50% dintre bărbați au trăit mai mult decât femeile, potrivit academicienilor danezi, care au spus că diferențele mari ale speranței de viață maschează uneori suprapuneri ale duratei de viață dintre cele două sexe.

Studiul publicat în jurnalul BMJ Open a examinat datele despre durata de viață a bărbaților și femeilor din 199 de țări din ultimii 200 de ani. Concluzia a fost că bărbații au o probabilitate mare de a trăi mai mult decât femeile, în special în cazul bărbaților care sunt căsătoriți și cei cu studii superioare.

Bărbații care sunt căsătoriți sau au o diplomă universitară tind să trăiască mai mult decât femeile care sunt nemăritate sau care nu au o diplomă de absolvire a liceului”, au spus autorii studiului, potrivit digi24.ro.

Studiul arată că „deși speranța de viață la bărbați este în general mai joasă decât la femei, iar rata mortalității la bărbați este de obicei mai mare la toate vârstele, bărbații au o șansă bună de a trăi mai mult decât femeile.”

sursa foto: substantial.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol