26 februarie 2020, 3:31

Greta Thunberg, adolescenta nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Greta Thunberg, fondatoarea mișcării protestelor studenților pentru climă și a cărei poveste a devenit virală după ce la numai 16 ani a ținut un discurs în fața participanților la Forumul Economic Mondial din Davos la începutul anului, a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace, chiar înaintea unui protest care este anunțat în peste 105 țări, relatează The Guardian.

Thunberg a început un protest solitar în Suedia, inspirând studenții din întreaga lume. Astăzi sunt așteptate greve în 1659 de orașe, care implică sute de mii de tineri.

„Am propus-o pe Greta Thunberg pentru că dacă nu facem nimic pentru a opri schimbările climatice, acestea vor cauza războaie, conflicte și refugiați”, a spus socialistul norvegian Freddy André Øvstegård. ”Greta Thunberg a lansat o mișcare în masă pe care o văd ca pe o mare contribuție la pace”, a adăugat acesta.

„Sunt onorată și foarte recunoscătoare pentru această nominalizare. Mâine vom #schoolstrike pentru viitorul nostru. Și vom continua să facem acest lucru atâta timp cât este nevoie.”, a menționat tânăra pe Twitter ieri.

Politicienii naționali și unii profesori universitari pot nominaliza candidați la premiul Nobel pentru pace, care va fi acordat în decembrie. Există 301 de candidați pentru premiul 2019: 223 de persoane și 78 de organizații.

În 2014, premiul pentru pace a fost acordat Malala Yousafzai, de 17 ani, „pentru lupta … pentru dreptul tuturor copiilor la educație”. Ea a supraviețuit unei încercări de asasinare a talibanilor în 2012.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.