4 decembrie 2020, 22:50

Grevă generală a angajaților Ministerului Tineretului și Sportului

Sindicatul Național anunță că din acestă dimineață, 8 august, salariații din unitățile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului intră în grevă generală, motivul fiind nemulțumirea vis a vis de salarizare.

„În ceea ce priveşte greva generală în Sport şi Tineret, aceasta se va desfăşura conform programului stabilit. Mâine (miercuri -n.r.), începând cu orele 8.00 vor opri lucrul membrii de sindicat SNST din multe unităţi subordonate şi din unele federaţii sportive naţionale urmând ca în zilele următoare acestora să li se alăture şi ceilalţi colegi (…) Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnăturile membrilor care au anunţat că susţin în totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informările primite, aflăm că sunt directori care, din exces de zel, au intervenit pentru a bloca protestele. Analizăm posibilitatea de a face plângeri penale împotriva directorilor care au făcut presiuni asupra angajaţilor pentru a renunţa la protest”, conform unui comunicat de presă al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, postat pe site-ul organizaţiei.

Sursa: digi24.ro

De asemenea, tot azi la ora 15:00, va avea loc prima tură de negocieri pentru un nou contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unități din Ministerul Tineretului și Sportului. Astfel, din data de 9 iulie, membrii de sindicat nu se mai află sub incidența unui contract colectiv de muncă.

Undeva la 200 de membri a Sindicatului Național Sport și Tineret au protestat joi în fața Ministerului, acuzând că sunt salarii diferite pentru funcții aproximativ la fel, ceea ce duce la cererea de egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata pentru aceste funcții.

În altă ordine de idei, aceștia se declară nemulțumiți și de lipsa de personal și de supraîncărcarea cu sarcini a celor existenți, fără vreun beneficiu financiar.

Așadar, aproximativ 70% din salariați au venituri de 1.300 lei net fără diferenţiere în funcţie de studii, funcţii, răspundere sau complexitatea muncii, spun aceştia, iar funcţiile specifice, respectiv medic, asistent medical, kinetoterapeut, psiholog, maseur, şofer, recepţioner, cameriste, profesor – antrenor, sunt încadrate incorect şi neunitar.

Totodată acuză că cele mai multe salarii sunt undeva la minimul brut/economie și că nu se acordă sporul sau gradația de vechime, deşi există hotărâri judecătoreşti care spun că gradaţia de vechime se acordă la salariul de baza minim brut şi nu este inclus în acesta. Iar peste aceste acuzații, se mai adaugă și cea în care spun că nu se acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi în lotul național și că, la începutul lui anuarie 2018, acestora le-au scăzut veiturile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.