10 decembrie 2023, 16:54

Greva STB s-a încheiat

După aproape o săptămână de protest, angajații Societății de Transport București (STB) îți vor relua lucrul. Cinci zile a durat greva acestora.

Toate mijloacele de transport în comun din București se vor afla pe traseu conform programului, anunță mediafax.ro.

Revendicările sindicaliștilor vor fi discutate în Parlament în cursul zilei, precizează sursa citată.

Angajații STB au intrat joia trecută în grevă spontană. Tribunalul București a suspendat greva, însă angajații au continuat-o preț de cinci zile.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului”, a anunţat marţi Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti într-un comunicat remis Agerpres.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a preluat problematica ridicată în această perioadă şi va face demersuri către autorităţile decidente în vederea rezolvării acestora.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, marţi dimineaţa, la ora 6:00, erau pe traseu 1287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394.

Astfel, în Capitală circulau 246 de tramvaie, dintr-un total programat de 259, respectiv 161 de troleibuze din 166 vehicule, în timp ce numărul autobuzelor era de 880 din 969 programate pentru ora menţionată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol