29 septembrie 2022, 3:44

Gripit este mănușa inteligentă care îmbunătățește abilitățile biofizice ale practicanților de parkour (FOTO și VIDEO)

„Gripit”, un proiect al designerului Lior Edri, este o mănușă inteligentă care are ca scop îmbunătățirea abilităților biofizice ale corpului uman. Este un supliment pentru sportivii care practică parkour, menit să consolideze aderența utilizatorului și sentimentul de securitate. Produsul vine în culori îndrăznețe de neon și se prezintă ca un accesoriu la modă, care corespunde stilului de stradă.

Parkour este o disciplină de antrenament a celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp. Practicanții acestei discipline se numesc traceur la masculin și traceuse la feminin. Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc.

Lior Edri a folosit tehnologia integrată EAP (polimeri electroactivi), care funcționează ca mușchi artificiali ce oferă utilizatorului suportul de care are nevoie pentru activitățile sale. Designerul s-a concentrat pe zona degetelor, ca o interfață directă pentru a consolida interacțiunile dintre oameni și mediu. El a păstrat aspectele biologice și ergonomice ale mâinii și, în același timp, a adăugat o senzație mecanică și tehnologică. Palmele au fost tricotate tridimensional.

Foto: Designboom


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol