CITIRE

Grupul Verzilor din PE: „Oamenii din România caută...

Grupul Verzilor din PE: „Oamenii din România caută ajutor din partea Uniunii Europene şi cred că ar trebui să-l acordăm”

O nouă reacție la nivelul Uniunii Europene în urma protestelor violente de săptămâna trecută.

Grupul Verzilor din Parlamentul European cere Comisiei Europene să intervină în România și să activeze mecanismul de apărare a statului de drept.

„Oamenii din România caută ajutor din partea Uniunii Europene şi cred că ar trebui să-l acordăm”, a declarat Ska Keller, co-preşedinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European.

Sute de răniți în România protestează ca emigranți să se întoarcă în lupta împotriva corupției „Este într-adevăr o mare problemă că toată lumea își protejează mereu pe băieții lor problematici și nu își asumă o poziție clară și întotdeauna găsesc scuze”, a declarat Keller.

Comisia nu a răspuns direct solicitării de lansare a discuțiilor oficiale privind statul de drept cu România.

Jurnaliştii de la The Guardian menţionează şi că europarlamentarul Monica Macovei a fost foarte vocală în efortul de a presa Comisia Europeană să adopte o atitudine mai dură în privinţa situaţiei din România.

Criticile aduse României se vor intensifica, în contextul în care țara noastră va trebui să preia președinția Consiliului UE la începutul anului 2019.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.