4 iunie 2023, 13:35

Grupulul Operativ pentru Copiii Neînsoţiţi. România va oferi ajutor micuților din Ucraina

Guvernul României va înfiinţarea Grupului Operativ pentru Copiii Neînsoţiţi.

În fiecare judeţ şi sector al Capitalei se formează un astfel de grup, cu specialişti în asistenţă socială, inspectori şcolari, inspectori sanitari şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Grupul este cea mai bună soluţie de protecţie pentru fiecare copil neînsoţit care intră în România.

Ne-am asigurat că direcţiile judeţene de asistenţă socială şi protectia copilului au suficienţi angajaţi specializaţi pentru a îngriji copiii fără părinţi din Ucraina, unii dintre ei cu probleme de sănătate, fără a-i neglija pe copiii români pe care-i au deja în grijă. Direcţiile judeţene pot angaja de urgenţă, fără concurs, asistenţi sociali care să se îngrijească de aceşti copii refugiaţi”, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea, conform news.ro.

Potrivit Gabrielei Firea, ”copiii care ajung neînsoţiţi în România din cauza războiului din Ucraina beneficiază de protecţie la fel ca orice alt copil”.

Ultima grijă a autorităţilor locale, care duc acum greul, trebuie să fie banii. Ne-am asigurat că sunt resurse guvernamentale pentru toate cheltuielile făcute de primării şi consilii judeţene pentru a le asigura copiilor refugiaţi condiţii normale de viaţa. Copiii nu au nici o vină în această luptă, dar traumele din aceste zile le-ar putea marca întreaga viaţă. Depinde doar de noi să le oferim linişte, protecţie si căldură sufletească”, mai spune aceasta.

sursa foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol