1 octombrie 2023, 21:25

Guvernul a prelungit compensarea preţurilor la carburanţi cu 50 de bani pe litru până la 31 decembrie

Guvernul a prelungit, în şedinţa de joi, compensarea preţurilor la carburanţi cu 50 de ani pe litru până la data de 31 decembrie 2022, a anunţat secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei Dan Dragoş Drăgan.

”Pentru primele luni estimăm impactul bugetar la aproximativ 600 de milioane de lei (…) pentru următoarele trei luni, octombrie, noiembrie şi decembrie, estimăm acelaşi impact, la acelaşi nivel, respectiv 600 de milioane de lei”, a afirmat el.

El a precizat că agenţii economici vor afişa această reducere de preţ.
“Pentru fracţiuni dintr-un litru reducerea de preţ şi, respectiv, compensarea se vor acorda proporţional. Perioada de aplicare a acestei măsuri, agenţii economici care comercializează motorină şi benzină prin intermediul staţiilor de distribuţie vor afişa pe totemul staţiilor preţul care include această reducere de preţ, iar în sistemul de gestiune şi de pompă va fi înscris preţul de vânzare fără aceasta reducere comercială”, a explicat Dan Dragoş Drăgan.
Întrebat care este impactul bugetar până la 31 decembrie 2022, secretarul de stat a răspuns: “Pentru primele luni estimăm impactul bugetar la aproximativ 600 de milioane de lei. Deci, coroborând datele pentru primele trei luni, pentru următoarele trei luni, octombrie, noiembrie şi decembrie, estimăm acelaşi impact, la acelaşi nivel, respectiv 600 de milioane de lei”.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol